Via de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag en de MTS richting fotografie heb ik in 2003 de kunstacademie van Utrecht afgerond met als specialisatie sociale documentaire fotografie. In deze periode heb ik stage gelopen bij oa Hollandse Hoogte, dagblad Trouw en de fotografen Ton Hendriks, Robbert Jan Stokman, Maruschka Kraal en Harrie Timmermans.

 

Met mijn fotografie wil ik verhalen vertellen over het leven van mensen. Ik werk graag aan opdrachten waarbij de mens in zijn eigen omgeving een hoofdrol speelt. Daarin wil ik tevens het moment, waarin de mens zich laat zien, vangen.
Wat beweegt mensen en waarom doen ze wat ze doen, dat is het terugkerende verhaal in mijn fotografie, een onderwerp waar ik niet op uitgekeken raak.

 

Mijn werk bestaat uit documentaireseries en portretten, zowel in opdracht als op eigen initiatief.
Sinds 2001 fotografeer ik met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers die nauw betrokken zijn bij de maatschappij met onderwerpen als natuur en milieu, gezondheidszorg en onderwijs.

 

Na mijn afstuderen op de kunstacademie in Utrecht heb ik een startstipendium mogen ontvangen van het Fonds Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en in 2004 heeft de serie Sjo de eerste prijs in de categorie dagelijks leven van de Zilveren Camera ontvangen. Exposities waar mijn werk heeft gehangen zijn oa: Kunst & Wonen Festival, Perspectief 6, Binneste Buiten, duotentoonstelling Safe, Openluchtexpositie “Oase”, Foam en Lekart.
 
In mijn dagelijkse leven vind ik het belangrijk om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ik reis voornamelijk met het openbaar vervoer en de fiets, eet biologisch en vrijwel veganistisch en probeer sober te leven. Een levensstijl die mij erg gelukkig maakt. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en (berg)wandelen, speel ik in een blokfluitensemble en houd ik van (moes)tuinieren en bordspellen spelen. Ik woon in en werk vanuit Wilhelminaoord in Zuidwest Drenthe.

 

Voorwoord Markant

 

Artikel uitgelicht van de NVJ

 

Artikel PF

error: